De zon heeft nog wat moeite om haar plaatsje aan de blauwe (of eigen bewolkte) lucht te vinden, maar het duurt niet lang meer tot we van de zomer kunnen gaan genieten. Tijd om de tuin in te duiken en ‘m klaar te maken voor de zomer!

Nu al van je tuin genieten

Kan je niet wachten tot de zomer er is en jij kan genieten van de zon? Maar vind je het nog wel wat te fris? Dan is een terrasoverkapping een echte aanrader. Deze houdt een groot deel van de wind tegen, waardoor jij al lekker buiten kan gaan zitten. En met een grote kop thee en misschien een dekentje erbij kan jij wel eventjes vooruit.

Meubels voor binnen én buiten

En nu echt beginnen met het klaarmaken van de tuin. Wist je dat er tegenwoordig meubels zijn die speciaal gemaakt worden zodat je ze zowel binnen als buiten kan neerzetten? Zo worden er banken gemaakt van speciale stoffen die water afstoten. Niet alleen handig voor buiten, maar ook voor binnen. Iedereen laat wel eens een kopje of wijnglas vallen, toch?! En met kleine kinderen in huis is dit al helemaal ideaal.

Tegels? Nee, weg ermee!

Wie wat vaker het nieuws kijkt of leest, weet dat het niet altijd even goed is om tegels in de tuin te plaatsen. Zo kan het water namelijk niet ‘weg’, oftewel de grond in. Daardoor wordt de aarde alleen maar droger en heb je zelfs kans dat je huis kan gaan verzakken. En dat is niet wat we willen, toch?! Haal eens wat tegels weg en plaats hier eens wat mooie planten en bomen. Niet alleen veel leuker om te zien, maar ook beter voor het milieu!

Nog meer kleur toevoegen?

Sierkussens doen natuurlijk ook altijd wonderen. Koop wat leuke kussens die je tuin net dat beetje extra kunnen geven. Je kan er zelfs voor kiezen om elk jaar een nieuwe kleur te kiezen. En wat dacht je van kussenslopen borduren of haken? Zo kies je zelf de kleuren uit en bepaal je ook zelf de print.